Začínáme vybírat kočárek

Začínáme vybírat kočárek...

Tak, a je to tady. Přehoupli jste se přes magické datum, kdy už by mělo být jisté, že jste nastávajícími rodiči, a je načase začít přemýšlet o výbavě pro miminko. Z veškeré dostupné nabídky vám může jít hlava kolem, zvláště pokud se jedná o tzv. první kontakt s výbavou pro dítě. Ale nebojte se toho, žádný učený z nebe nespadl a kvalitní servis, který by vám měl poskytnout zkušený prodejce, je opravdu k nezaplacení. Vyhnete se tak pozdějšímu zklamání z toho, co jste mohli mít a nemáte, nebo na co jste měli myslet a nemysleli.

Asi je dobré si hned na začátek dát dohromady fakta: kde bydlím (ve městě, v domě s výtahem/bez výtahu, na vesnici), budu jezdit po městských ulicích nebo spíše v terénu, jezdím převážně autem, proto potřebuji, aby kočárek byl co nejlehčí, mám velký nebo malý kufr u auta – otázka velikosti a skladnosti po složení, podstatné jsou i fyzické parametry budoucích rodičů jako výška, tělesná konstituce atd. Aspektů, které bychom měli brát v potaz, je více, a stejně tak jako když si kupujete například nové auto, je třeba o tom popřemýšlet a zasadit do reálného života.  

Určitě je také vhodné si zhruba stanovit, kolik peněz jste ochotní do výbavičky pro miminko investovat. V případě pořízení kočárku se totiž jedná o podstatnou část tohoto rozpočtu. Ale jako u všeho, ani zde se nevyplatí až tak úplně šetřit, protože určitě chcete, aby vám kočárek dobře fungoval a v neposlední řadě, aby i dobře vypadal. ;-)

Průzkum internetu

Když si do vyhledávače zadáte slovo „kočárek“, vyběhne na vás nekonečno webových stránek s nejrůznějšími modely, značkami, variantami atd. Zkuste se zaměřit na jednu nebo dvě konkrétní stránky s obsáhlejším portfoliem, které vás co nejjednodušeji provedou svou nabídkou a vaše hledání tak může dostat konkrétnější obrysy. Podívejte se třeba na stránky https://www.babyholding.cz/, kde zrovna najdete veškeré vybavení pro miminko od spousty zavedených značek. Pak už si najdete prodejce v místě svého bydliště pro osobní návštěvu. 

Mnoho z nás také používá sociální sítě, tak proč je nevyužít k nějaké té počáteční inspiraci? V dnešní době většina zkušených firem spolupracuje se známými osobnostmi a influencery, kteří pak provádějí své sledující vlastními zkušenostmi. 

Zajímavé instagramové profily vhodné k inspiraci najdete i pod těmito odkazy, určitě doporučujeme se podívat k Anetě Vignerové https://www.instagram.com/anetavignerova/; novopečené mamince zpěvačce Kate Madl https://www.instagram.com/katematl/; úžasnou inspirací je určitě modelka a propagátorka fitness Zlata Hrudková 

https://www.instagram.com/zlatahrudkova/ 

Perfektním párem rodičů jsou náš bývalý nejlepší krasobruslař Tomáš Verner 

https://www.instagram.com/t.verner/ s manželkou Tammy https://www.instagram.com/tammysutan/.

Lifestylová fotografka Gábina 

https://www.instagram.com/gabi_traga/ prostřednictvím svých úžasných fotek dokáže motivovat a novinářka na volné noze  https://www.instagram.com/ewycz/ vás zase vtipně provádí všemi zákoutími mateřství. U následujících maminek dvou dětí 

https://www.instagram.com/maya.sobotova/ a https://www.instagram.com/michaelaserafinova/ zase najdete skvělé tipy jak zvládat a užívat si rodičovství.

Recenze, recenze, recenze... Ano, mnohdy můžou správně nasměrovat, poradit, čemu se raději vyhnout, nebo naopak na co se zaměřit, ale nezapomínejte, že se jedná vždy jen o subjektivní zkušenost a dojmy konkrétních osob, proto tyto rady neberte jako dogma. Co je pro někoho jasnou výhodou nutně neznamená, že to bude platit i pro vás. Vy budete s kočárkem jezdit a vy nejlépe víte, v jakých podmínkách atd. ho budete používat. Reálnější recenzí mohou být doporučení od kamarádů, rodiny nebo známých, kteří už mají osobní zkušenosti s konkrétními výrobky a můžou vás minimálně nasměrovat tím správným směrem. 

Návštěva prodejny s dětským sortimentem

Málokdo si troufne objednat si tak důležitou věc jako je kočárek přes internet, aniž by si ho před tím nevyzkoušel „naživo“. Pokud si nejste jistí, jestli se zrovna ve vašem městě nachází obchod, který by se vám na první pohled zamlouval nebo který zrovna nabízí značky, které jste si předem vyhlédli, neváhejte a raději si zajeďte tam, kde budete mít z čeho vybírat. Rezervujte si jedno dopoledne nebo odpoledne a opravdu věnujte svůj čas výběru kočárku a příslušenství. Myslete na dostatečnou časovou rezervu, protože se může stát, že na kočárek budete muset čekat i několik měsíců, záleží na značce a modelu. Nenechávejte tyto věci na poslední chvíli, protože byste taky nakonec mohli být nuceni vzít to, co je skladem, aniž byste byli 100% přesvědčení, že je to pro vás to „pravé ořechové“. 

A na co nezapomenout

Dostupný poprodejní servis – může se stát (a to i u prémiových značek), že se objeví nějaká potíž, ať už by se jednalo o nějakou vadu na samotném kočárku nebo v důsledku nesprávného zacházení či nedostatečné údržby na straně uživatele. S podporou profesionálního lokálního prodejce by neměl být problém se s tím vypořádat. Zajímejte se proto i o možnost a postup řešení případné reklamace, protože si ušetříte čas i zbytečné nervy. 

Správná údržba a péče o kočárek – mnozí rodiče se domnívají, že kočárek je něco bezúdržbového, ale nenechte se zmást. Stejně tak jako auto potřebuje pravidelný servis, aby jezdilo, i kočárek si zaslouží péči, aby dobře sloužil. A přitom se nejedná o nějaké složité postupy, vše byste měli normálně zvládnout v domácím prostředí. U každého nově zakoupeného produktu je přiložený návod k použití spolu s instrukcemi, jak se o něj starat. Doporučujeme vám, abyste si vždy nejdřív přečetli dostupné informace a předešli tak případným komplikacím. 

Na některé věci kolem rodičovství se zkrátka připravit nedá – ale právě u výbavy pro miminko můžeme říct, že platí obecné: kdo je připraven, není překvapen. 

Product added to wishlist
Product added to compare.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.